Nieuw centrum voor PET/CT-scans in Gent

In Gent is een nieuw onderzoekscentrum voor Pet/CT-scans geopend, nodig voor de meer dan 400.000 mensen die in de zorgregio Gent-Eeklo wonen. Het Pet/CT-centrum Marie Curie is een samenwerking tussen vier ziekenhuizen die op die manier de lange wachttijden voor Pet/CT-onderzoek willen wegwerken. Met zo'n scan kunnen tumoren sneller en nauwkeuriger worden opgespoord.

De resultaten kunnen de therapiekeuze beïnvloeden en de evolutie van een patiënt objectief in beeld brengen. Maar de kost van het toestel ligt erg hoog en ziekenhuizen verkiezen om de investering te delen. In het centrum Marie Curie slaan het AZ Sint-Lucas Gent, AZ Jan Palfijn Gent, AZ Alma en Sint-Vincentius ziekenhuis Deinze de handen in mekaar. Ze delen de financiële inspanning van zowat 1,8 miljoen euro i nclusief drie jaar onderhoud.

Patiënten werden sinds januari gescand in het centrum, dat vandaag na een inloopperiode op volle capaciteit werkt. Patiënten uit de vier Oost-Vlaamse ziekenhuizen worden er behandeld.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.