Negen woonzorgcentra door Gault&Millau erkend voor kwaliteit keuken

De gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau heeft 9 Vlaamse woonzorgcentra erkend voor de kwaliteit van hun keuken en de maaltijden die er voor de bewoners worden gekookt. Het gaat om private rusthuizen en woonzorgcentra van lokale besturen die cateringbedrijf Aramark bedient. Niet enkel de keuken, maar ook de sfeer en hulp aan tafel tellen mee.

De audit werd in 2019 opgestart in 4 woonzorgcentra. Na de coronacrisis ging het crescendo naar 9 woonzorgcentra waar aangekondigde en onaangekondigde inspecties zijn uitgevoerd. Het auditteam omschrijft de maaltijden op deze 9 locaties als "smaakvol, gevarieerd, aantrekkelijk ogend en toegankelijk".

De 9 erkende woonzorgcentra zijn Zorghotel Seniorcity i-mens in Gent, Ikaria Aunove in Sint-Maria-Oudenhove (Zottegem), Woonzorgcentrum De Vlinder in Harelbeke, Woonzorgcentrum Ceder aan de Leie in Harelbeke, Woonzorgcentrum Sint-Lucia in Turnhout, Woonzorgcentrum Sint-Felix in Herne, Sint-Bernardus woonzorgcentrum in De Panne, Woonzorgcentrum Elckerlyc in Wevelgem en Woonzorgcentrum Zilversterre in Gent.

Vorig jaar kreeg het AZ Groeninge in Kortrijk als eerste ziekenhuis in de Benelux het Gault&Millau-label voor de maaltijden die het serveert aan de patiënten, kort nadien gevolgd door AZ Zeno.

> Patiënten likkebaarden in AZ Groeninge

> Ziekenhuiskeuken AZ Zeno erkend

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.