Coronavirus - Minder besmettingen en ziekenhuisopnames

Tussen 20 en 26 mei waren er gemiddeld 73 ziekenhuisopnames per dag als gevolg van COVID-19, een daling van 20 procent ten opzichte van de vorige referentieperiode. Dat blijkt vrijdagochtend uit de cijfers op het dashboard van Sciensano.

In totaal zijn momenteel 1.101 mensen met corona in het ziekenhuis opgenomen,  onder wie 86 patiënten op intensieve zorg.

Tussen 17 en 23 mei werden gemiddeld 2.299 nieuwe besmettingen met Sars-CoV-2 per dag vastgesteld, 35 procent minder dan in de week daarvoor. In dezelfde periode stierven gemiddeld 7 mensen per dag aan het coronavirus (-24 procent), wat het totale aantal sterfgevallen sinds het begin van de pandemie in België op 31.727 brengt.

Er werden dagelijks gemiddeld 14.900 tests uitgevoerd (-18 procent), met een positiviteitsgraad van 17,1 procent (-4,2 procent). De reproductiewaarde ligt op 0,85 (+1 procent). Een waarde lager dan 1 betekent dat de epidemie afneemt.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.