Janssen Pharmaceutica geeft opleidingen Thomas More mee vorm

Janssen Pharmaceutica, een onderdeel van Johnson & Johnson, zal mee een actieve rol spelen bij de uitwerking van het opleidingscurriculum van Thomas More. Dat heeft de hogeschool aangekondigd.

"Vandaag start onze strategische samenwerking", klinkt het. "Beide partijen bundelden al langer de krachten, maar de nieuwe samenwerking gaat nog een stap verder." Concreet zal Janssen een lespakket aanbieden, cursussen of didactisch materiaal ter beschikking zal stellen, en de jongeren toegang geven tot de werkvloer.

Vroeger begeleidde Janssen al de bachelorproeven van studenten en werden er bedrijfsbezoeken georganiseerd. "Die synergie zal nu nog harder worden gestimuleerd", aldus de hogeschool. In totaal gaat het om zes opleidingen gespreid over twee campussen: Biomedische Laboratoriumtechnologie, Chemie, IT, Ontwerp- en productietechnologie, Bedrijfsmanagement en Agro- & biotechnologie. 

Studenten van Thomas More en medewerkers van Janssen Pharmaceutica zullen tot slot als STEM-ambassadeurs workshops in het secundair onderwijs geven. Doel daarbij is om de interesse rond wetenschap en technologie te versterken, om zo een grotere instroom en doorstroom te realiseren.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.