Home-invasion bij huisarts naar proces?

Morgen valt bij de Mechelse raadkamer de beslissing of er een proces komt tegen de daders van een home-invasion op dr. Ferdinand Dom, huisarts uit Lier. Op 21 april 2019 kreeg hij het 's nachts in zijn huis aan de stok met drie aanvallers. Hij hield het hoofd koel en hield er geen ernstige letsels aan over, maar raakte wel juwelen kwijt ter waarde van 40.000 euro - met vooral een sentimentele waarde.

Niet dat de nu 85-jarige dokter er een trauma aan overhoudt, getuigde hij in Het Laatste Nieuws. Hij werd met de daders geconfronteerd, gewekt door lawaai. Uiteindelijk gingen de daders aan de haal met een kluis die ze uitbraken. Hemzelf hielden ze ruim een kwartier in bedwang op zijn bed. De arts raakte aan beide armen gewond, maar niet blijvend. “Gepanikeerd heb ik niet. Dat is iets wat ik in mijn studentenjaren heb geleerd. Tijdens de overval heb ik me ook niet te hard verzet. Dat heeft toch geen zin", getuigt hij.

Na 4,5 jaar onderzoek werd het dossier onlangs afgesloten. Morgen komt t de zaak dus voor de raadkamer die moet beslissen of er een proces van zal komen.

De nu gepensioneerde huisarts lag nog mee aan de basis van het Diagnosecentrum DLO dat zowat 55 jaar geleden uit de grond werd gestampt. Een centrum gerund door huisartsen omdat er toen te weinig specialisten waren in de streek. Het Centrum trok dan zelf specialisten aan en kende al snel succes, zodat het vrij vlug kon uitbreiden.

Onderzoek

Later kwam DLO met het Heilig Hart ziekenhuis en het lab CMA-Medina mee in opspraak wegens verdachte financiële stromen bij het overmaken en behandelen van stalen. De zaak kwam toen wegens 'mogelijke dichotomie' ter sprake in de Kamer. Zowel bij de fiscus, bij de Orde Der Artsen als het Riziv startte een dossier rond deze zaak. Maar tot nu toe bleef het windstil over de verdere afhandeling ervan.

> Dichotomie in Lier?

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    29 januari 2024

    Een strenge werkstraf is hier zeker op zijn plaats , wees niet bang !