Gedelegeerd bestuurder UZ Gent Eric Mortier gaat met emeritaat

Eric Mortier, gedelegeerd bestuurder van het UZ Gent, gaat dit jaar met emeritaat. Dat laat het ziekenhuis, een van de grootste van het land, weten. Tegen het einde van het jaar komt er een nieuwe aanstelling.

De komende jaren zullen ook enkele andere leden van het Directiecomité met pensioen gaan. Mortier zal zijn mandaat ten laatste op 31 december neerleggen. Zo kan de volgende gedelegeerd bestuurder betrokken zijn bij de samenstelling van het nieuw Directiecomité.  

Het UZ Gent kondigde onlangs nog een samenwerking aan tussen AZ Jan Palfijn en AZ Sint Lucas. die wordt de komende jaren uitgediept. Het ziekenhuis investeert de komende jaren ook 1,6 miljard euro in een volledige renovatie van zijn campus. "Ons ziekenhuis staat de komende jaren voor enkele belangrijke uitdagingen en veranderingen", zegt Rector UGent-rector Rik Van de Walle. "Professor Mortier is een onmisbaar sleutelfiguur geweest om ons op de goede weg te zetten."

> Gentse ziekenhuizen Jan Palfijn en AZ Sint-Lucas fuseren tegen 2027

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.