VUB spin-off haalt 2,4 miljoen op voor ontwikkeling bionische prothese bij voetamputatie

De Brusselse start-up Axiles Bionics, een spin-off van de VUB, heeft 2,4 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van een bionische protheses voor mensen met een geamputeerde voet. Dat heeft Axiles Bionics gemeld.

Huidige protheses zijn volgens de start-up nog mijlenver verwijderd van het volwaardig vervangen van een verloren ledemaat. Ondanks de duidelijke vraag van geamputeerden naar betere enkel-voet-prothesen, blijven innovaties schaars omwille van het vernuft van het menselijk lichaam en de complexiteit om dit na te bootsen, klinkt het.

De technologie van Axiles Bionics is in staat om de unieke combinatie van kracht en flexibiliteit van een menselijke enkel na te bootsen. Daardoor kunnen geamputeerden opnieuw op een normale manier stappen in hun dagelijks leven. De bionische technologie reageert onmiddellijk op de intentie van de gebruiker en compenseert de verloren beenspieren volledig.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.