Voorschriftmodel wijzigt: een greep uit uw vooral kritische reacties

De aankondiging dat het voorschriftmodel op 1 november zal wijzigen, stuit op een stroom kritische reacties. Velen voelen zich in snelheid genomen, kernachtig als volgt uitgedrukt: "Stock opwaarderen tot toiletpapier?" Een bloemlezing.

Reacties bij de vleet op deze maatregel, en doorgaans dus niet meteen positief. Een gedeeltelijk overzicht.

·      Het Riziv kan toch een aantal voorschriftboekjes met het juiste formaal verspreiden zodat de arts vanaf 1 november aan de slag kan, de IT dienst zit ook niet te wachten om dit werk te klaren.

·      Is dit ook weer een voorstel van super dokter Maggie?? Waar blijven ze de inspiratie vinden om artsen en vooral huisartsen te tergen,te ergeren en vooral weerom te belasten. Doe zo verder , misschien kunnen jullie in de toekomst 3D-artsen printen. Zou toch mooi zijn he. Hoe dom...

·      Stock opwaarderen tot toiletpapier?

·      Wat een verspilling. Dat in tijden van milieubewustzijn. Ik heb nog duizenden voorschriften liggen. Allemaal voor de vuilbak. Wanneer stoppen ze eens met al die wijzigingen. Wie vergoedt ons hier weer voor nu we zelf drukker moeten spelen?

·      Graag had ik een analyse gehad welke softwareprogramma's voor artsen kosten en baten analyse goed zijn en te verkiezen. Nu krijgen we weer nieuwe software om te gebruiken uit hoofde van rizivregels, maar de telematicavergoeding van 2018 hebben we nog niet gezien.

·      Wanneer gaan ze eens stoppen met ons te pesten met allerlei veranderingen en verplichtingen? En dan klagen ze dat er niet genoeg huisartsen zijn. Er zijn er genoeg maar ze hokken met verschillenden in een medisch huis; da's beter maar from nine to five.

·      Waarom moet er inzake informatica overal een leeftijd op gekleefd worden. Apothekers van 65-plus moeten ook niet zeggen: "Holé, 't geldt niet voor mij!"

·      Zal huisartsentekort flink bevorderen.

·      Nog maar eens een ivoren-torenbeslissing, die geen rekening houdt met de gemaakte kosten van de dozen "oude" voorschriften die we nog staan hebben, de oudere artsen, de voorschriften op huisbezoek,... De dictatuur van het bureaucrateriaat... en van onze "liberale" minister...

·      Elektronisch voorschrijver van eerste uur voorspelt nieuw uitstel of definitieve chaos vanaf 1/01/2020 met een e-recipe server die gemiddeld ad hoc 3 x uitvalt per spreekuur (en waarvan de software dan "ouderwetse" voorschriften produceert.

> Lees ook: nieuw voorschriftmodel vanaf 1/11: druk het wel zelf

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.