Renteloze lening van 35.000 euro voor startende huisartsen

Zoals bekend werd de vestigingspremie voor startende artsen nogal abrupt stopgezet, met een storm van protest tot gevolg bij jonge huisartsen. Hoe ziet de situatie er nu uit vanaf 1 juli?

1. Voor huisartsen met een solo- of groepspraktijk die zich effectief installeerden vóór 1 juli van dit jaar kan de vestigingspremie van 20.000 euro nog net als ze wordt aangevraagd vóór 1 augustus 2020. Wie zich na 30 juni installeert of na 31 juli de premie aanvraagt, valt uit de boot.
2. De enige troostprijs voor die huisartsen is een renteloze lening. De Vlaamse regering verhoogt het maximaal te ontlenen bedrag daarvoor vanaf 1 juli 15.000 euro naar 35.000 euro, zowel voor startende solo- of groepspraktijken.

Wie van die renteloze lening geniet, moet het bedrag terugbetalen op 5 jaar (tegen 0% interest dus en met een vrijstelling van één jaar voor de terugbetaling van het kapitaal).

Meer info vanaf 1 juli vindt u hier.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.