Oproep aan huisartsen om een ‘zorgpad burn-out’ te testen

Op vraag van het Riziv ontwikkelde het Centrum Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven een zorgpad om personen met een burn-out in het proces van terugkeer naar werk te ondersteunen. Een  gerandomiseerd onderzoek met controlegroep is aan de gang om het zorgpad in België te testen.

Via een pilootproject wil het Riziv de doeltreffendheid van het zorgpad evalueren. Dat in samenwerking met het team van Dr. Firket van ISoSL (Intercommunale de soins spécialisés de Liège).

Het Riziv roept de hulp in van Nederlandstalige en Franstalige huisartsen die willen meewerken aan de evaluatie.

Methode om het zorgpad te evalueren

Het doel is om gedurende 1 jaar gegevens te verzamelen over personen die arbeidsongeschikt zijn door een burn-out. Het plan:  ongeveer 500 patiënten opnemen, willekeurig verdeeld in 2 groepen:

·      In de ‘controle’-groep verleent de huisarts de zorg zoals hij die zou hebben verleend als hij niet aan het pilootproject had deelgenomen.

·      In de ‘Interventie’-groep begeleidt de huisarts de patiënt via het zorgpad.

Artsen die deelnemen aan dit proefproject zullen 4 tot 5 patiënten integreren en elke patiënt minstens 4 keer op raadpleging zien.

Ze krijgen een financiële compensatie van 60 euro per patiënt die in deze evaluatie is opgenomen.

Praktisch

Bent u huisarts, geïnteresseerd in deze evaluatie en wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op met Dr. Lotje Lambreghts. lotje.lambreghts@kuleuven.be

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.