Dr. Bart Dehaes (Bvas) nieuwe voorzitter Technisch Geneeskundige Raad

Onlangs werd dr. Bart Dehaes (Bvas) verkozen tot nieuwe voorzitter van de Technisch Geneeskundige Raad (TGR). Daarmee volgt hij dr. Jacques de Toeuf op. Iedereen stemde voor zijn kandidatuur, op twee onthoudingen na.

De TGR is een van de belangrijkste commissies bij het Riziv. Hij formuleert met name voorstellen tot wijziging van de nomenclatuur van de geneeskundige verstrekkingen en levert belangrijk beleidsvoorbereidend werk. 

Binnen de Technische Geneeskundige Raad bestaan een aantal werkgroepen zoals die voor de interpretatie van de nomenclatuur; de werkgroep klinische biologie, medische beeldvorming, huisartsgeneeskunde, inwendige geneeskunde, heelkunde. De algemene werkgroep heeft als opdracht om de complexe problematieken te behandelen die behoren tot verschillende medische specialitismen en verschillende domeinen.
Elke werkgroep mag ondergroepen aanstellen voor bijzondere opdrachten.
Elke werkgroep kan samen met een andere werkgroep (van de Technische Geneeskundige Raad of van andere technische raden of overeenkomsten-commissies) een interdisciplinaire werkgroep organiseren.

Eerder uitte de nieuwe voorzitter en arts verbonden aan het ZOL in De Specialist zijn scepsis rond de invoering van de laagvariabele zorg.

Tijdens de jongste syndicale verkiezingen verdedigde de specialist nucleaire geneeskunde ook het medebestuur van artsen in ziekenhuisnetwerken en brak hij een lans voor toegankelijke geneeskunde in innovatie.

> Lees ook: Bart Dehaes: "Oorverdovend stil rond laagvariabele zorg"

> Lees ook: Verkiezingen: de mening van een huisarts en een specialist

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.