Begroting: prioriteiten huisartsen (ASGB)

Het ASGB/Kartel diende zijn budget-verlanglijstje 2023 in bij het Riziv. Het zet daarbij in op drie grote principes ondanks het feit dat de marges klein zijn.

Ten eerste de toewijzing van de volledige index aan alle artsen (lineair, met enkele mogelijke aanpassingen voor bepaalde specialismen indien nodig).

Verder de toewijzing van de volledige beschikbare marge aan de behoeften van de respectieve sectoren. De transversale zorgprojecten lopen immers achter op het schema. “Het heeft geen zin om nieuwe projecten op te starten zolang niet alle projecten van 2022 zijn afgewerkt”, aldus het syndicaat.

Tot slot is er het indexeringsmechanisme van de erelonen in het licht van de snelle inflatie kosten van het levensonderhoud.

Wat de toewijzing van de marge aan de artsen betreft, focust het ASGB specifiek voor de huisartsen op een opwaardering van meerdere raadplegingen: telefonische raadplegingen op afstand, bezoeken aan verschillende patiënten tijdens eenzelfde verplaatsing, langdurige consultatie, beschikbaarheidshonoraria en bezoeken aan WZC’s.

> Begroting: prioriteiten huisartsen (Bvas)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.