België behaalt 7 medailles op de Winter Transplantatie Spelen

België heeft zeven medailles behaald op de Winter Transplantatie Spelen in Bormio in Noord-Italië. Dat meldt Raf Dubois, manager van het Belgische Team, maandagavond. De Spelen zijn er voor mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan of donor zijn geweest.

Team Belgium was met een delegatie van acht sporters afgezakt naar het Italiaans stadje, waar de twaalfde editie van de Winter Spelen plaatsvonden tussen 3 en 8 maart. In totaal waren er ongeveer 350 deelnemers. België behaalde drie gouden medailles (twee op het Super G alpineskiën en een op de slalom), drie zilveren medailles (twee op de slalom en een op de parallelslalom) en een bronzen plak op de reuzeslalom. 

Meer nog dan het competitieve aspect is het echter de bedoeling van de Transplantatie Spelen om de transplantatiegemeenschap in de kijker te zetten. "Het was koud in Italië, maar we hadden tegelijk een heel warm gevoel", vertelt Dubois. "Het is een kleiner evenement dan de Zomerspelen, wat maakt dat we mensen nog beter leren kennen. Het was een heel fijne ervaring, we zijn trots op wat we bereikt hebben." 

De volgende editie van de Winter Transplantatie Spelen staat over twee jaar op het programma, een locatie is nog niet gekend. De komende Zomerspelen gaan volgend jaar door in Dresden in Duitsland. In 2027 is Leuven gaststad. Om dat evenement voor te bereiden, is er in september van dit jaar het eerste Belgisch kampioenschap.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.