Academie Eerste Lijn: Leerstoel met vijf jaar verlengd

De Academie kregen het fiat van Fonds Dr. Daniël De Coninck, beheerd door Koning Boudewijnstichting, om aan een tweede termijn te beginnen. Dezelfde partners werken mee aan de tweede termijn van de leerstoel die ditmaal wordt gevestigd aan Vrije Universiteit Brussel, aan de Faculteit Geneeskunde en Farmacie. Voorzitter met dienst is Patricia De Vriendt die de fakkel overneemt van Roy Remmen.

De Academie bepaalde in samenwerking met een grote verscheidenheid aan stakeholders en voortbouwend op de resultaten van de eerste termijn, vier onderzoeksthema's:

  • Implementatie van innovaties uit de eerste termijn, bestuderen hoe innovaties het best geïmplementeerd kunnen worden in deze eerste lijn.
  • Preventiestrategieën voor mentale gezondheidsproblemen bij jongeren onderzoeken en hoe de eerste lijn hieraan kan bijdragen.
  • Focussen op de ervaringen van personen die moeilijker toegang krijgen tot de eerste lijn, hun interactie met formele en informele praktijken, en hoe die praktijken in samenwerking met de eerste lijn de toegang kunnen verbeteren.
  • Een set generieke competenties ontwikkelen, specifiek voor de eerstelijnswerkers en hoe onderwijs kan bijdragen aan een sterkere eerste lijn.

De Academie kondigt ook al aan dat opnieuw één van de doctoraatstudenten haar werk mag verdedigen: Lotte Timmermans, die het zal hebben over the development and implementation of self-management support in a primary care practice. Inschrijven voor online bijwonen van de verdediging op 13 maart vanaf 17u kan nog, fysiek bijwonen niet meer wegens volzet. 

U ontvangt later de link voor online toegang.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.