vzw Regeneratief Leven ziet het licht, artsen welkom

Initiatiefnemer en huisarts Eric Boydens noemt de feestelijke lancering op 18 augustus de start van een nieuwe beweging. "We kijken met de blik van positieve gezondheid naar de mens in zijn leefomgeving, waarbij we steeds de vitale energie willen versterken. We willen artsen, boeren, ondernemers en burgers samenbrengen om te leren over een gezonde bodem en gezonde voeding, en over het belang hiervan voor onze lichamelijke en mentale gezondheid."

Eric Boydens werd eerder al bekend met zijn 'Droomgaard' en dit initiatief sluit daarbij aan, luidt het. "We dragen zorg voor lokale veerkrachtige gemeenschappen waar ieder zich thuis voelt en zinvol kan bijdragen. Gemeenschap vormt zich op ontmoetingsplekken waar er ruimte is voor dromen en co-creatie. Deze herstelplekken of Stuyfplekken fungeren als regeneratieve oases."

Regeneratief Leven vzw is geworteld op zo'n oaseplek, de Droomgaard in Broechem, vlak naast het coöperatieve voedselbos Land van de Aarde, legt dr. Boydens uit.

Op het programma bij de feestelijke lancering twee gastsprekers: Machteld Huber, arts die 'positieve gezondheid' als visie naar voor schuift. Als het aan huisarts en onderzoeker Machteld Huber ligt, is het voedselsysteem van de toekomst lokaal, biologisch en verbonden. Dat is namelijk niet alleen gezonder voor de Aarde, maar ook voor onszelf.
Volgens Machteld zou landbouw om gezondheid moeten draaien.

Tweede spreker is Rineke Dijkinga over het belang van gezond voedsel en een gezonde bodem.

Een receptie op de Droomgaard sluit alles af. Van de aanwezigen wordt een bijdrage gevraagd van 30 euro.Geïnteresseerden zijn dus welkom op vrijdag 18 augustus om 20u in CC Den Boomgaard. Antwerpsesteenweg 43, Broechem.

Op zaterdag 19 augustus zijn enkele workshops gepland in de Droomgaard, Moorstraat 2A, Broechem. Bijdrage: 50 euro, inclusief gezonde lunch.

Accreditering werd aangevraagd in rubriek 6

In een latere fase zou de beweging graag - samen met het netwerk uit Nederland - ook in ziekenhuizen, scholen,rusthuizen, de mogelijkheid creëren om eten te bestellen van eco-bio én -locale oorsprong. Dat is in  Denemarken al in gebruik. Zo zouden patiënten dan de vrijheid krijgen om gezond voedsel op hun bord te krijgen.

Vragen? Eric Boydens: eric@ericboydens.be

 

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.