Waardevolle endoscopen gestolen in UZ Gasthuisberg

Drie personen hebben afgelopen zaterdag een 25-tal endoscopen gestolen in het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven. Dat meldt het Leuvense parket maandag. Elk van de toestellen is ongeveer 10.000 euro waard. Van de daders is voorlopig geen spoor.

De drie daders, die vermomd waren met petten, brillen en valse baarden, stapten rond 12.20 uur het ziekenhuis via de hoofdingang binnen en begaven zich naar de afdeling endoscopie. Daar braken ze twee gesloten deuren open en doorzochten de verpleegwacht en de kamer waar de waardevolle toestellen liggen opgeslagen, om er vandoor te gaan met ongeveer 25 nieuwe toestellen die elk rond de 10.000 euro waard zijn. De verdachten verlieten rond 13.00 uur de afdeling via een werfdeur en ladder van een nieuwbouw die aansluit bij de afdeling.

Het labo van de federale politie kwam ter plaatse om sporen op te nemen. Het verdere onderzoek werd in handen gegeven van de lokale politie van Leuven. Voorlopig is er nog geen spoor van de daders.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Erik DE KOSTER

    07 augustus 2018

    10.000 euro? dat is een serieuze onderschatting van wat een nieuwe endoscoop gaat kosten. Zeg maar gemiddeld maal drie .