Steeds meer mensen komen doktersafspraak niet na zonder te verwittigen (NSZ)

Zowat 8 procent van de patiënten die een afspraak hebben gemaakt bij een dokter, tandarts, kinesist of dermatoloog, komt zonder dat te laten weten niet opdagen. Dat blijkt uit een enquête van zelfstandigenorganisatie NSZ waaraan 588 beoefenaars van medische en paramedische beroepen hebben deelgenomen. Het cijfer ligt hoger dan twee jaar geleden, toen het slechts 5 procent was.

Gemiddeld lopen de (para)medici hierdoor volgens het NSZ wekelijks tussen de 100 en 250 euro mis. Opmerkelijk is dat steeds meer artsen, tandartsen, kinesisten hiervoor een "verzuimvergoeding" aanrekenen als schadevergoeding voor het inkomstenverlies, zeker als het meerdere keren voorvalt bij dezelfde patiënt.

Negen op de tien (para)medici pleiten wel voor een duidelijke wettelijke regeling waarbij de schadevergoeding die kan worden aangerekend bij patiënten die niet komen opdagen, vastligt. "De medische deontologische code die hierover nu bestaat, is veel te vaag", klinkt het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Alain VAN STAEY

    19 september 2019

    Ik kan dit alleen maar bevestigen.
    Zelfs na opsturen van reminders via SMS en/of mail binnen de 24 u vóór de consultatie, ben ik bijna dagelijks geconfronteerd met patiënten, die niet komen opdagen zonder te verwittigen.
    Gebrek aan respect.
    Ergerlijk, temeer dat zij de plaats innemen van andere patiënten, die graag vlugger wensen geholpen te worden.

  • Stefan ORIS

    18 september 2019

    Voor mij, die als dermatoloog in een polykliniek vh ZNA Hoge Beuken werk, zijn dit geen honderden maar vele duizenden Euro's
    De directie vh ZNA weigert halsstarrig hier iets aan te doen
    Er bestaat trouwens ook een nomenclatuurnummer voor de No SHOWS

  • Guido GILLARD

    17 september 2019

    dagelijks wederkerend probleem
    niet opdagen op afspraak
    maar ook afspraak afbellen/annuleren dezelfde dag van de afspraak
    terwijl andere patiënten te lang moeten wachten