Start Plantjesweekend Kom op tegen Kanker

Vrijdag start de 24ste editie van het "Plantjesweekend" van Kom op tegen Kanker. Tot en met zondag worden in Vlaanderen zoveel mogelijk azalea's verkocht ten voordele van de strijd tegen kanker.

De plantjes kosten zeven euro per stuk, en zullen verkocht worden door duizenden vrijwilligers, die op verschillende plaatsen zullen postvatten. Dat kan aan de supermarkt zijn, op de markt of aan de voordeur. Op de website van Kom op tegen Kanker zijn de plantjescomités per postcode terug te vinden. 

De opbrengst gaat naar steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten en hun naasten. Het gaat dan onder meer over speciale activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren met kanker, het Kankerfonds en de Kankerlijn. Een deel van de opbrengst gaat ook naar palliatieve zorg en lotgenotengroepen.

De azalea's zijn duurzaam gekweekt, en vanaf dit jaar zijn de plantenpotjes ook verpakt in een biologisch afbreekbaar folietje. 

Bij het Plantenweekend vorig jaar werd een recordaantal van 325.420 azalea's verkocht, wat ruim 2,2 miljoen euro opleverde.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.