Limburgs hoogstaand congres focust op wielrennen

In nauwe samenwerking met medische en wielerverenigingen organiseren de Universiteit Hasselt en het Jessa Ziekenhuis op 14 en 15 september 2024 het symposium Cycling Meets Sports Medicine. Het symposium verwelkomt (sport)artsen, cardiologen, radiologen en alle artsen en fysiotherapeuten met een passie voor sport. Bovendien vindt dit evenement tegelijk plaats met het EUC Europees Kampioenschap op de weg (van 11 tot 15 september in Limburg). 

Het symposium presenteert een aantrekkelijk wetenschappelijk programma, met onder meer 'state-of-the-art' sessies in de sportgeneeskunde rond hartscreening vóór sportdeelname, de sporter met hartaandoeningen, gezonde leefstijl, beeldvorming van het sporthart en wielerblessures. 
Ook worden er op 14 september verschillende workshops MSK ultrasound sportbeeldvorming verzorgd.

Een meer dan degelijk organisatiecomité zet zijn schouders onder dit initiatief, met onder meer Prof. dr. Guido Claessen (UHasselt en Jessa Ziekenhuis), Dr. Olivier Ghekiere (UHasselt en Jessa Ziekenhui en Prof. dr. Bert Op 't Eijnde (UHasselt).

Een dergelijk hoogstaand programma wordt ongetwijfeld ook voorzien van credit points. Accreditatie voor 9 CP (inclusief 3 CP punten voor economie en ethiek) is aangevraagd. 

Praktisch:

  • Locatie: Universiteit Hasselt, campus Hasselt 'Oude Gevangenis, Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt.
  • Registratie en wetenschappelijk programma: inschrijven kan hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.