Elf Vlaamse ondernemingen namen gezondheidscoach in dienst (Vandeurzen)

Elf Vlaamse ondernemingen hebben een gezondheidscoach in dienst. dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) op een vraag van Vlaams parlementslid Danielle Godderis-T'jonck (N-VA). Sinds eind 2017 kunnen ondernemingen een aanvraag indienen om die gezondheidscoach gedeeltelijk terugbetaald te krijgen. Begin vorige maand hadden bijna 100 bedrijven dat al gedaan, elf daarvan zijn al met het project gestart.

Het Vlaams Instituut Gezond Leven ging eind 2017 van start met het project 'Gezond op de werkvloer? Strak plan'. De deels terugbetaalde gezondheidscoach voor ondernemingen kadert in dat project. Het Instituut Gezond Leven leidt de bedrijfscoaches op om ondernemingen te begeleiden bij een preventief gezondheidsbeleid. Het gaat dan bijvoorbeeld om gezonde voeding, beweging, alcohol of roken. Ondernemingen kunnen tot eind 2019 een beroep doen op die coaches. Minister Vandeurzen trekt daarvoor een bedrag van 2,8 miljoen euro uit.

Begin juli hadden 99 ondernemingen al een aanvraag ingediend. Elf waren er op dat ogenblik al mee gestart, blijkt uit het antwoord van Vandeurzen op een parlementaire vraag. "We streven zeker naar een hoger aantal deelnemende bedrijven en hebben hiertoe in samenwerking met de partnerorganisaties de bekendmaking opgedreven", aldus Vandeurzen, die er ook op wijst dat ondernemingen na de subsidietoekenning vaak nog een tijd treuzelen om een coach te contacteren. Om die reden werd besloten dat dit voortaan binnen de drie maanden moet gebeuren. "De eerste beperkte ervaringen van coaches zijn positief over het contact met de ondernemingen", aldus de minister.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.