"Dreigende onbeschikbaarheid antidepressiva" (brief)

Met een brief gericht aan de verantwoordelijken van de firma Lundbeck vraagt het "landschap van Belgische psychiaters en ziekenhuisapothekers" een oplossing voor de dreigende onbeschikbaarheid van een aantal antidepressiva die noodzakelijk zijn voor hun patiënten.  De brief is getekend door Kirsten Catthoor (foto), voorzitter Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie, die de oproep doet samen met een hele rij andere artsen- en apothekersverenigingen.

In een bijlage wordt uitgelegd waarom "de stopzetting van de commercialisering van deze twee essentiële geneesmiddelen absoluut moet worden teruggedraaid."

De brief geniet de steun van de grootste verenigingen voor psychiaters in België, de Vlaamse Vereniging voor Psychiatrie (VVP), de Koninklijke Maatschappij voor Geneeskunde en Psychiatrie van België (SRMMB), de Belgische Vereniging van Psychiaters (BAP/VBS), het Belgisch College voor Neuropsychofarmacologie en Biologische Psychiatrie (BCNBP). Ook de grootste verenigingen van ziekenhuisapothekers, de Vlaamse Vereniging van Ziekenhuisapothekers (VVZ), Belgische Vereniging van Ziekenhuisapothekers (BVZA), Pharmaciens Hospitaliers de Belgique (AFPHB) scharen zich achter de brief.

Ze dringen erop aan dat wordt samengewerkt met het kabinet van de minister van Volksgezondheid, en alles in het werk wordt gesteld om de noodzakelijke voorraad nortriptyline en amitriptyline op korte termijn op peil te brengen, zodat de patiënten geen nadeel ondervinden van het niet beschikbaar zijn van het geneesmiddel. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.