CM maakt bijkomende verzekering duurder, andere ziekenfondsen nemen premies onder loep

De Socialistische Mutualiteiten en de Onafhankelijke Ziekenfondsen bekijken of het nuttig is om de prijzen van de premies aan te passen. Bij de twee ziekenfondsen zal er in oktober een beslissing vallen, laten ze vrijdag weten. Ze reageren daarmee op het bericht dat een bijkomende verzekering van de Christelijke Mutualiteit (CM) fors duurder wordt.

Het Nieuwsblad schrijft vrijdag dat de leden van de CM met een Mediko Plan, een bijkomende verzekering tegen onder meer hoge kosten voor tandzorg of hoorapparaten, vanaf volgend jaar fors meer zullen moeten betalen. Het is een stijging van ongeveer 20 tot 25 procent, die "noodzakelijk is om alles te kunnen blijven betalen", aldus het ziekenfonds. Bovendien voert de CM vanaf januari een franchise in van 30 euro per jaar voor remgeld.

De Socialistische Mutualiteiten en de Onafhankelijke Ziekenfondsen zullen volgende maand bekijken of de tarieven van bepaalde verzekeringen aangepast moeten worden. 

Bij de Onafhankelijke Ziekenfondsen zou het wel enkel om een indexering gaan. Als er al aan de prijzen wordt gesleuteld, want zelfs dat is nog niet zeker, stelt woordvoerder Steven Vervaet. 

Bij de Socialistische Mutualiteiten wordt de volledige puzzel in oktober gelegd, maar verdere details kan woordvoerster Katrien De Weirdt nog niet geven. 

Ook bij de Liberale Mutualiteiten wordt er jaarlijks de oefening gemaakt, maar "voorlopig wijst niets erop dat de premies van bijkomende verzekeringen zullen stijgen", aldus secretaris-generaal Geert Messiaen.

Steeds meer Belgen sluiten een extra polis af omdat de standaard verzekeringen niet altijd volstaan om dure facturen te vermijden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Willy Renier

    28 september 2018

    Wat is waar dat de premieverhoging van de traditionele politieke mutualiteiten voor een deel gaat naar de partijkas om de verkiezingen te financieren? Enige transparantie van hun boekhouding zou op zijn plaats zijn.