Chirokamp in Oudsbergen stopgezet na uitbraak rotavirus

De kinderen en leiding, van 6 tot 18 jaar oud, waren dinsdag neergestreken. Het kamp zou normaal gezien nog tot 11 juli duren.  

"Er waren verschillende kinderen met  symptomen en daarmee zijn ze naar de dokter geweest", aldus Marij Germijns van Chiro Vlaanderen. "Het bleek een virus te zijn. Ze hebben er alles aan gedaan om die zieke kinderen apart te leggen, goed te verzorgen en hun ouders te contacteren. Maar helaas hebben ze er toch moeten voor kiezen om het kamp stop te zetten."

Na overleg met Chiro Vlaanderen en de arts werd beslist om het kamp zondag vervroegd stop te zetten en de ouders te verwittigen dat ze hun kinderen moesten komen ophalen. "Iedereen is naar huis behalve de oudste leden en de leiding die nog niet ziek zijn. Zij zijn nog gebleven om het terrein op te ruimen."

Het rotavirus zorgt ervoor dat de maag en darmen ontstoken geraken en dat er tal van ziekteverschijnselen optreden. Na besmetting duurt het 1 tot 2 dagen vooraleer de eerste klachten zich manifesteren, en die duren meestal 4 tot 9 dagen.  Het virus is erg besmettelijk.

Het is de eerste keer deze zomer dat er een kamp van een jeugdbeweging vervroegd stopgezet moet worden door een virusuitbraak.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.