Zedenzaak tegen uroloog Bo Coolsaet: beroep in maart ingeleid

Op het hof van beroep in Antwerpen wordt op donderdag 5 maart de zedenzaak tegen Bo Coolsaet (80) ingeleid. Dat werd vernomen bij het hof van beroep. De uroloog werd door de correctionele rechtbank van Antwerpen in november veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de helft effectief, voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patiënte. Coolsaet heeft de feiten altijd ontkend.

De rechtbank vond het misbruik wél bewezen. De behandelmethode van Coolsaet was volgens de aangestelde gerechtsdeskundigen niet gangbaar. Dat een vibrerend toestel noodzakelijk zou zijn om de absorptie van de crème te verbeteren, vond ook geen enkele wetenschappelijke ondersteuning. Volgens de rechtbank had Coolsaet zijn positie als arts misbruikt om zijn eigen seksuele lusten te botvieren op een jong meisje.

De uroloog tekende beroep aan tegen het vonnis. Op de inleidende zitting van 5 maart zal een datum geprikt worden voor de behandeling van het dossier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.