Wachtposten - “Walen klagen? Wij hebben dus goed gelobbyd” (Stefan Teughels)

"Ik neem het onze Vlaamse collega’s niet kwalijk dat ze hun belangen verdedigen, Maar naar hun verwachtingen wordt geluisterd. Wij van onze kant waren niet zo gelukkig., moppert Guy Delrée, voorzitter van de Waalse wachtposten (FAGw). De voorzitter van de Vlaamse wachtposten Stefan Teughels reageert laconiek.

Delrée betreurt het oplopende verschil  (één miljoen op 2 jaar) in het voordeel van Vlaanderen in de subsidiestroom voor wachtposten. .

"Tevreden met de complimenten"

Stefan Teughels van zijn kant reageert daarop met de droge vaststelling dat zijn vereniging goed gelobbyd heeft. “Wij zijn tevreden met de complimenten. Tevreden ook dat we onze belangen goed verdedigen en constructief, in overleg met de overheid. Niet dat we het overal mee eens zijn, verre van. Mijnheer Delrée was destijds ook akkoord gegaan met dat voorstel."

"In feite wordt er geen geld afgepakt want we hebben het niet uitgegeven. Het gaat over een voorafname van het eindsaldo. De wachtposten krijgen een standaardbudget en voor de extra’s is voor 2018 en 2019 telkens 2% uitbetaald op basis van wat effectief werd uitgegeven in 2017. Soms moest ook geld worden teruggegeven, zoals bijvoorbeeld bij dokter Delrée die niet het volledige budget had opgebruikt in 2017. Maar op het einde van dit jaar zullen ze ook niets meer moeten teruggeven. Diegenen die voor bepaalde zaken tekort hebben, zullen er beter van worden."

Meer info ook in onze papieren editie.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.