Huisartsenwachtpost Houtland start op 29 maart

Op 29 maart 2019 gaat de Wachtpost Houtland van start. De wachtpost wordt georganiseerd door de huisartsen van de eerstelijnszone Houtland-Polder in de Sint-Rembertlaan 15 in Torhout, in samenwerking met AZ Delta, om in september ter verhuizen naar de vlakbij gelegen hoofdingang van het ziekenhuis.

Van vrijdagavond 19 uur tot en met maandagochtend 8 uur kunnen de bewoners van Kortemark, Torhout, Koekelare, Ichtegem, Oudenburg en Gistel er terecht voor medische verzorging.

Per weekend is er overdag altijd één arts ter plaatse en een arts die huisbezoeken doet. ’s Nachts is er één arts van permanentie voor zowel raadplegingen als huisbezoeken.

Eerst was gedacht aan een nieuw gebouw vlak bij de spoed maar de bestemming, het Huis Van Damme, heeft een aantal troeven.

- Het ligt meer in het zicht naast de hoofdingang van het ziekenhuis

- Het is goed bereikbaar – ook voor mensen met een beperking

- Het heeft een eigen parking

- Er is een ontvangstbalie

- Er is een verbindingsgang met het ziekenhuis

- Het huis wordt ook aangesloten op het buizenpostsysteem van het ziekenhuis

- Er is een kleine vergaderzaal

- Er is een keuken beschikbaar

- Er is een goede accommodatie om te overnachten

- Er is ruimte voor 2 bureaus voor de raadpleging

- En ook Kind en Gezin zal er gevestigd zijn

Er zijn nog enkele kleinere verbouwingswerkzaamheden nodig om het huis helemaal klaar te maken voor de huisartsenwachtpost.

1733

Om de wachtpost te bereiken zal de patiënt gebruik kunnen maken van de 1733, waarna de postcode van de gemeente dient ingegeven te worden en vervolgens automatisch wordt verbonden met de wachtpost. De patiënt kan ook rechtstreeks naar de wachtpost gaan. De wachtpost beschikt over een mobiele equipe voor huisbezoeken bij niet-mobiele patiënten. Om de zorg voor iedereen toegankelijk te maken zal de derdebetalersregeling worden toegepast.

De wachtpost vormt mee de sluitsteen van de vernieuwings- en verhuizingsoperatie van AZ Delta Roeselare: op het einde van de zomer verhuizen daar twee van de drie Roeselaarse campussen naar het nieuwe ziekenhuis in Rumbeke.

www.wachtposthoutlandpolder.be 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.