Vakantieperiode in zicht: het ITG praat u bij

Het Centrum voor Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Antwerpen (CHA) en het Instituut voor Tropische geneeskunde van Antwerpen (ITG) organiseren op 9 mei gezamenlijk een navormingsvoormiddag rond gezondheidsadviezen en preventieve maatregelen voor reizigers.

 

Een en ander kwam er onder impuls van prof. Fons Van Gompel (hoofd medische diensten van het ITG), die ook de leiding van het initiatief neemt. Zowel vakanties dichtbij als meer exotische bestemmingen komen aan bod.

Steeds vaker komen patiënten bij de huisarts met een vraag naar reisadvies”, zegt dokter Werner Van Peer, woordvoerder van het CHA en huisarts in Boechout. “Voor het ogenblik voelen de meeste collega’s zich hierdoor overvallen. We hebben beseft dat ze meestal hun licht gaan opsteken op de inzichtelijke website van het ITG. Maar het is aangenamer voor alle betrokken partijen als de huisarts al van meet af aan gewapend met enige voorkennis zijn consult aanvat. Deze update kan een goede achtergrond bieden voor gedegen en wetenschappelijk verantwoord reisadvies. Naast de klassieke adviezen (reizigersdiarree, malaria, en dergelijke) komen ook minder klassieke onderwerpen aan bod: hoogteziekte, ouderen op reis, enzovoort.”

Tijdens de navormingsvoormiddag zal het beproefde succesvolle format gebruikt worden: een huisarts stelt een casus voor die de expert ‘lanceert’ om zijn topic naar voren te brengen.

 

  • Waar? Campus Drie Eiken, Universiteit Antwerpen, Wilrijk.

  • Wanneer? Zaterdag 9 mei van 9u tot 12.30u.

  • Het volledig programma vindt u hier.

  • Inschrijven kan via deze link.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.