UGent-rector Van de Walle: "Regering, kom in spoedzitting bijeen!"

De rector van Universiteit Gent, Rik Van de Walle, vindt dat er nu een lockdown moet komen. "Half werk zal tot drama's leiden", tweet hij. Hij hoopt dat de regering in spoedzitting bijeenkomt.

Gisteravond pleitte hij op Twitter al voor een lockdown. "Dit is de situatie: ziekenhuizen en hun intensieve zorgafdelingen lopen vol tegen een razend hoog tempo. De situatie is erger dan in het voorjaar. Diensten en mensen hebben geen enkele marge meer, er moet dringend meer ademruimte komen: letterlijk en figuurlijk. Dat kan alleen door nu drastisch in te grijpen. Dat niet doen leidt met grote waarschijnlijkheid tot drama's."

Rik Van de Walle vreest kritiek op zijn oproep, "maar een lockdown is onze enige kans om hier op relatief korte termijn doorheen te komen". Al beseft hij dat een een lockdown "drastisch" is. Daarom moet er volgens hem "vanzelfsprekend aandacht zijn voor wie het moeilijk heeft. Steunmaatregelen moeten evenzeer drastisch zijn."

De lockdown moet er niet morgen of overmorgen komen, maar nu. "Ik hoop echt dat de federale regering vandaag ingrijpt. Hopelijk komt de regering in spoedzitting bijeen en doet ze wat moet gedaan worden", luidt zijn dringende oproep.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.