The State of the Welfare State in EU anno 1992 and 20 years later

Voor de vijfde keer al organiseert de onderzoeksgroep van HIVA een Europese conferentie over de Europese integratie van nationale zorgsystemen. Met gewaardeerde gastsprekers Herman Van Rompuy, Jo Vandeurzen en Patrick Develtere.

Sinds 1992, jaar van de Europese eenmaking, is er heel wat veranderd. Om de vijf jaar bezint het Hiva zich met deze conferentie. Experts uit 26 EU lidstaten zullen er komen spreken.  

Als 'opwarmer' komt voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy zijn visie geven over de veranderingen de laatste vijf jaar, vooral dus tijdens zijn mandaat. Ook Jo Vandeurzen, Vlaams gezondheidsminister, zal komen uitleggen welke lijnen hij uitzet in Vlaanderen om de sociale bescherming te ontwikkelen. Verder is ook Patrick Develtere, voorzitter van Beweging.net, van de partij. 

De conferentie wordt georganiseerd voor vertegenwoordigers van sociale bewegingen, politici, beleidsmensen, onderzoekers en personeel uit de sociale zekerheid. Voertaal is Engels, simultaanvertaling Nederlands en Frans is voorzien.

U kunt hier inschrijven.

P.S.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.