Ordeverkiezingen van start: maak kennis met de kandidaten

De Ordeverkiezingen voor de provinciale raden gingen gisteren, op 1 februari, van start. Er wordt uitsluitend elektronisch gestemd. Artsen kunnen de namen, cv's en beweegredenen van hun collega’s ontdekken op de site van de Orde, provincie per provincie en per arrondissement. De elektronische stembussen sluiten op 7 maart om 16.00 uur.

In principe moet u de oproep van de Orde in uw bus gekregen hebben of in uw mailbox als u uw mailadres bekendmaakte aan de Orde. Doel is om de leden van provinciale raden waarvan het mandaat afloopt, te vervangen. De stemming is juridisch verplicht.

Om uw stem rechtsgeldig uit te brengen moet u zich identificeren met uw elektronische identiteitskaart op dit beveiligde internetplatform  dat de geheimhouding van uw stem waarborgt (u hebt de PINcode van uw identiteitskaart nodig). Dit platform is eveneens toegankelijk via de website www.ordomedic.be.

Krijgt u tijdens de stemperiode geen toegang tot internet of slaagt u er niet in om in te loggen, dan kunt u op de zetel van een provinciale raad of van de nationale raad elektronisch gaan stemmen. Tijdens de verscheidene procedurestappen communiceert u het best met de Nationale Raad via e-mail. Er bestaat een speciaal e-mailadres voor wie met vragen zit: verkiezingen@ordomedic.be.

U kunt hier kennismaken met de verschillende collega’s-kandidaten (zowel voor effectieve plaatsen als voor vervangers).

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.