Nieuwe deontologische code: reacties... van de notarissen!

Amper drie weken geleden zag de nieuwe deontologische code van de Orde het licht. Er liepen niet echt negatieve reacties binnen, tenzij dan van… de notarissen, meldt vicevoorzitter Jean-Jacques Rombouts.

De Code versie 2018 is een heel stuk eenvoudiger en toegankelijker, dat meldden we al eerder. Ze staat inmiddels online. Er kwam niet echt significante kritiek op, wel liepen hier en daar positieve reacties binnen. Er was dan ook anderhalf jaar aan gewerkt.

Grootste 'schokgolf'

"Wat nog de grootste 'schokgolf' teweegbracht”, aldus wat ironisch Prof. Rombouts, “is dat het niet meer verplicht is om de contracten en statuten van artsenassociaties in te dienen bij de provinciale raden. Onverwacht reageerden daarop namelijk… de notarissen zeer verbaasd. Zij stellen die teksten doorgaans op. En om hiervoor een visum te krijgen, moet je een gedragscode volgen – code die ontwikkeld wordt.

Natuurlijk kan een arts zich altijd wenden tot een advocaat van de Orde als hij een contract of statuten wil herlezen. Rombouts tot slot: "Met deze hervorming anticipeert de Orde op wat Maggie De Block wil: de taak verlichten van de provinciale raden.” (wat wellicht ook in het nieuwe KB 79 over de hervorming van de Orde wordt opgenomen, red.)

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.