Medicomut integreert covid-19 barometer in praktijkpremie

Voor de geïntegreerde praktijkpremie 2020 gelden dezelfde criteria als die van 2019. Tegelijkertijd werd voorgesteld om de covid-19-barometer erin op te nemen. Dat biedt immers tal van voordelen, alleen al omdat de huisartsendata zowat 14 kostbare dagen voorop lopen op de ziekenhuisgegevens.

Op de medicomut gisteren werd beslist om voor de geïntegreerde praktijkpremie 2020 dezelfde criteria te handhaven als die van vorig jaar. Tegelijkertijd werd voorgesteld om de covid-19-barometer erin op te nemen. "Dat kan een mogelijkheid zijn bij de bespreking van het volgende akkoord", aldus Reinier Hueting (ASGB/Kartel), "tenminste: als alles goed werkt bij de opname van die barometer. Dergelijke zaken werden ons eerder ook al beloofd maar bleken achteraf tegen te vallen. Maar als dit vlot verloopt, kan het de kwaliteit verbeteren van het gmd. Anderzijds mogen we deze waardevolle barometer niet gaan verstoppen in de toekenning van een extra credit point. Er zitten meer mogelijkheden in."

Roel Van Giel (Domus Medica) is ook blij met het sterke engagement om de covid-19 barometer te integreren in de premie. "Die gegevens worden nu al gebruikt om de drukte te meten en in verband met het beschermingsmateriaal bijvoorbeeld. Maar voortaan willen we dus ook de barometer inzetten als surveillance zoals dat gebeurt voor de luchtwegen. We lopen met onze data immers een 14-tal dagen voorop op de ziekenhuizen. Interessant wordt het zeker als we deze gegevens nog kunnen koppelen aan die van het virus in het afvalwater. We zullen de praktijken oproepen om hieraan deel te nemen, mits een compensatie uiteraard."

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.