Marc Herremans nodigt artsen uit naar breder samenwerkingsplatform rond motivatie

Keynote speaker op de Kringvergadering van 28 november is triatleet Marc Herremans. Hij bijt de spits af met een verhaal over hoe de kringen en de individuele huisarts kunnen omgaan met snelle veranderingen in hun omgeving, incluis tegenslag.

Onze kringen en hun leden krijgen momenteel een stroom aan nieuwe gegevens te verwerken”, zegt Domus-voorzitter Maaike Van Overloop. “Er is heel wat veerkracht en motivatie nodig om zich in een dergelijke omgeving te handhaven. Het zal in de komende jaren voor de kringbesturen zaak zijn om hun leden optimaal tot een constructieve kringwerking aan te zetten. Het zou goed zijn als zo veel mogelijk artsen met een bijzondere interesse voor het motivationele – bijvoorbeeld rookstop – nauwer bij de kringwerking betrokken werden, zodat ze hun expertise binnen de kring kunnen delen.

Binnen Domus Medica hebben wij expertise rond change management en gedragsaanpassing. Maar het is ontegensprekelijk verrijkend om te kijken hoe andere beroepsgroepen of andere middens met (aard)verschuivingen omgaan. We willen onze artsen ertoe aansporen over de muren van hun eigen beroepsdomein inspiratie op te doen en te leren welke instrumenten, technieken en middelen niet-artsen gebruiken om motivatie in goede banen te leiden.”

De Kringvergadering van Domus Medica vindt plaats op 28 november in het Vormingscentrum Guislain (Josef Guislainstraat, 43, Gent) vanaf 13u. Het programma en het inschrijvingsformulier vindt u hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.