Lied 'suikerzoet' geeft inkijk in leven van kinderen met diabetes type I

In het kader van Werelddiabetesdag wil het kinderdiabetesteam van het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis vandaag de aandacht vestigen op Diabetes type I, een aandoening die ook kinderen en jongvolwassenen treft. De ziekte is namelijk nog vaak onbekend en er zijn heel wat vooroordelen die kinderen en hun ouders moeten trotseren.

Jan Vanlooveren, zelf vader van 2 kinderen met diabetes type I, hielp het kinderdiabetesteam er een lied ‘Suikerzoet’ over maken. Dit in samenwerking met Eva De Roovere en Patrick Hamilton (The Globe Recording Studios). Het diabetesteam van het ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis dat een groep van ongeveer 150 patiëntjes opvolgt, geeft in de videoclip een inkijk in het dagelijks leven van kinderen die door de aandoening getroffen zijn. Dit filmpje werd vrijwillig gemaakt door VDP Creations. Ouders getuigen over de onwetendheid en het onbegrip dat in de maatschappij nog bestaat.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.