KCE: twee politici in de running om Muylle op te volgen

De raad van bestuur van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheid heeft een plaatsje vacant sinds Nathalie Muylle (CD&V) vertrok naar de federale regering. Twee politici stelden zich kandidaat. In de huidige raad van bestuur zitten heel wat zwaargewichten.

Het is aan de Kamer om uit haar leden één lid aan te duiden dat met raadgevende stem zetelt in de raad van bestuur van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg. Dat is zo wettelijk bepaald.

Het KCE is een openbare instelling van categorie B omdat dit statuut het beste de gewenste onafhankelijkheid en dynamiek zou waarborgen. Doordat de raad van bestuur is samengesteld uit de vertegenwoordigers van de belangrijkste actoren binnen de gezondheidszorg, wil het KCE een direct contact houden met de wereld van de politiek en van de zorgverleners.

Voorzitter van de raad van bestuur is Pierre Gillet. Bij de effectieve leden zitten namens regering en overheid bekende namen als dr. Bert Winnen (kabinetschef De Block), Pedro Facon (directeur FOD Volksgezondheid), Jo De Cock (administrateur-generaal Riziv), Tom Auwers (voorzitter Directiecomité FOD Volksgezondheid, Veiligheid Voedselketen en Leefmilieu) en Xavier De Cuyper (adm. generaal Fagg). De artsen zijn vertegenwoordigd door dr. Marc Moens (Bvas) en Paul De Munck (ASGB-Kartel). Ilse Weeghmans heeft een zitje namens de patiënten. De ziekenhuizen zijn aanwezig via onder meer dr. Marc Geboers (Zorgnet-Icuro).

sp.a of N-VA?

Op 16 april van dit jaar al werd aan de fractievoorzitters gevraagd om kandidaten voor te dragen voor de functie van lid van de raad van bestuur van het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg.

Intussen is duidelijk welke kandidaturen zijn ingediend. Het gaat om Jan Bertels (sp.a) en Kathleen Depoorter (N-VA).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.