Jo Vandeurzen stopt in 2019 met nationale politiek 

Jo Vandeurzen stopt in 2019 met de nationale politiek, zegt hij in het weekendinterview met Het Belang van Limburg. Wat hij na de verkiezingen van mei 2019 gaat doen, weet de Vlaamse minister van Welzijn en Volksgezondheid nog niet. "Ik heb geen plan, ik heb geen jobaanbod, ik laat alles open", klinkt het.

Vandeurzen zal bij de verkiezingen van volgend jaar geen lijsttrekker zijn voor CD&V in Limburg. Hij is dus ook geen kandidaat voor een nieuw ministerschap. "Ik ben 60. Als ik mijn loopbaan nog een andere wending wil geven, moet ik het nu doen. Bovendien moet een politieke partij ook inzetten op verjonging en vernieuwing", zegt hij in het Belang.

Vandeurzen is al bijna tien jaar Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Hij begon zijn 36-jarige carrière bij de toenmalige CVP in Genk. Naast federaal volksvertegenwoordiger was hij ook drie jaar CD&V-voorzitter en twee jaar minister van Justitie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.