Ri De Ridder en Bernard Hepp: nog steeds geen definitieve opvolgers

Twee topfuncties bij het Riziv raken maar niet definitief ingevuld. Nochtans namen ook hooggeplaatste leden van bijvoorbeeld het kabinet De Block al deel aan de sollicitatieprocedure bij Selor.

Sinds  24 april 2017 is het Riziv op zoek naar de invulling van twee managementfuncties: Directeur-generaal voor geneeskundige verzorging (DGV) en Dienst Geneeskundige verzorging en Controle (DGEC).

Noch voor de eerste functie die waargenomen werd door dr. Ri De Ridder, als voor de tweede (dr. Bernard Hepp) is al een definitieve opvolger gevonden. De procedure werd voor de tweede keer beëindigd zonder laureaat, zowel voor het directoraat generaal Geneeskundige Verzorging als het directoraat generaal Geneeskundige Evaluatie en Controle.

Voorlopig blijven daarom Alain Ghilain en dokter Philip Tavernier belast met de leiding van de diensten. Het Riziv lanceert dus al voor de derde keer een nieuwe procedure voor beide functies. Ligt het aan de krappe arbeidsmarkt, is het profiel te specifiek of schrikt dit soort functies artsen af?

81 artsen kandidaat

Naast deze functies worden ook artsen gezocht voor het Fonds voor Medische Ongevallen – Departement Medische Expertise (Brussel), de medische directie voor de Dienst voor Geneeskundige verzorging, de directie Onderzoek, Ontwikkeling en Kwaliteitspromotie (Brussel), de Dienst voor Geneeskundige Evaluatie en Controle Directie controle (regio Waals-Brabant en regio Henegouwen-Namen), de Directie Evaluatie (Brussel) en de Dienst voor Uitkeringen – Medische directie (Brussel).

Alleszins blijkt niet dat artsen bijvoorbeeld niet geïnteresseerd zijn in werken bij het Riziv. Zo stonden vacatures voor artsen open tot 18 februari 2019. Er meldden zich niet minder dan 45 Franstalige en 36 Nederlandstalige artsen aan voor een of meerdere functies.

Het Riziv haalt ook alles uit de kast om artsen te overtuigen. Zo organiseerde het op 26 januari nog een infodag en citeert het de volgende voordelen:

·      uw uitgevoerde opdrachten zijn nuttig voor uzelf, collega’s, klanten en burgers.

·      u ontvangt een interessant salaris en kan uw anciënniteit in de privésector en als zelfstandige valoriseren.

·      u ontvangt een maandelijkse toelage ter compensatie van het verbod om enige andere medische praktijk uit te oefenen.

·      u kan in de eigen regio aan de slag wanneer u opteert voor een functie in een regionale dienst.

Wat Ri De Ridder en Bernard Hepp betreft: derde keer, goede keer?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Roger TOELEN

    21 februari 2019

    Inderdaad, selectieprocedure van Selor is rondaf slecht.

  • Rodolphe Liagre

    21 februari 2019

    Het RIVIV haalt alles uit de kast, maar Selor maakt er een loterij van die absoluut geen objectieve selectieprocedure is.