Huisarts Dirk Van Peel, vader van Valerie en Michael, overleden

Dirk Van Peel, 50 jaar lang een van de drijvende krachten binnen CD&V in Kalmthout en vader van Valerie Van Peel (N-VA) en comedian Michael Van Peel, is op 83-jarige leeftijd overleden in het UZ in Leuven. Dirk Van Peel uit Brasschaat vestigde zich als jonge huisarts in Kalmthout, waar hij zich ook inzette voor de gemeentepolitiek.

In die Kalmthoutse gemeentepolitiek was hij zowat een halve eeuw actief en met succes. Eerst bij Nieuw Kalmthout (NK), later bij de Nieuwe Christen Democraten (NCD). En nog later bij CVP - CD&V.

“Hij was altijd erg gerespecteerd als huisarts”, reageert burgemeester van Kalmthout Lukas Jacobs (CD&V).

Sterke persoonlijkheid

“Een sterke persoonlijkheid, een geëngageerde collega, maar bovenal een fijne en warme mens met een gevoel voor humor, relativeringsvermogen en vol energie. Zo zullen we ons hem herinneren.”

Dirk Van Peel werd ook verkozen in de Antwerpse provincieraad. Twaalf jaar was hij eerste schepen in Kalmthout. Dirk Van Peel stond niet bekend als een hardliner binnen de CD&V want hij was zeer pluralistisch ingesteld, met een brede kijk. In april 2019 verleende de gemeente- en OCMW-raad aan Dirk Van Peel nog de titel van ere-schepen van de gemeente en ere-voorzitter van het OCMW. Hij was zowat 23 jaar OCMW-voorzitter. “Met een ongezien enthousiasme verdedigde hij dossiers rond zorg, welzijn en sociaal beleid. Hij was het ook die de vrijwilligers introduceerde binnen het OCMW en maakte van hen onmisbare pijlers”.

De redactie wenst de familie en vrienden van Dirk Van Peel alle sterkte toe.

De kerkelijke afscheidsviering heeft plaats op vrijdag 24 januari 2020 om 11 uur in de Sint-Antoniuskerk, Armand Reusensplein, 2930 Brasschaat-Centrum

Condoleren online kan hier.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.