Hoeveel verdient een huisarts bij de buren?

Het inkomen van een huisarts in Nederland is zoals bekend van heel veel factoren afhankelijk, maar het is wel mogelijk om tot een gemiddelde jaarinkomen te bepalen.

Zo zou een zelfstandige huisarts met een eigen praktijk in Nederland gemiddeld tussen de €90.000 en €100.000 bruto per jaar opstrijken. Van dat bedrag zijn de praktijkkosten afgetrokken, maar er moet nog wel belasting, pensioenopbouw, verzekeringen etc. van betaald worden.

Een huisarts in loondienst verdient, afhankelijk van zijn ervaring, onregelmatigheidstoeslagen en leeftijd een bedrag tussen de €4.100,- en €6.000,- bruto per maand.

Al met al niet slecht, concludeert de Nederlandse site onetime die dit alles uitrekende. “Maar als je de opleidingseisen ziet is dit niet een beroep waarvoor je kiest om groot geld te verdienen. In dat geval kun je beter kiezen voor een universitaire opleiding in een andere richting”, klinkt het concluderend.

Pikant detail: onetime is gespecialiseerd in informatie over casino’s. Het grote geld, inderdaad…

> Meer info: https://www.onetime.nl/geld-financieel/wat-verdient-een/huisarts

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.