Hangende wachtpostdossiers schriftelijk goedgekeurd?

Het budget gezondheidszorg zit geblokkeerd na de stemming op de Algemene Raad van het Riziv op 21 oktober. Het overleg nadien van artsen en ziekenfondsen werd daarop afgelast om plaats te maken voor 'informele gesprekken'. Dupe daarvan dreigden onder meer enkele wachtpostdossiers te worden voor hun budget 2020. AADM pretendeert een uitweg te hebben gevonden.

De wachtposten in kwestie - Oudenaarde, Bruxelles – 1070 Anderlecht, Herkenrode Hasselt, Khobra Leuven en MIJN wachtpost, zagen met lede ogen hoe hun dossier op de lange baan dreigde te belanden terwijl het zo goed als afgerond was. Enkel een formele goedkeuring van de medicomut was zogezegd nog nodig, maar die medicomut kwam er dus niet.

Roel Van Giel meldt dat AADM samen met het Riziv een praktische oplossing zocht. De wachtposten mogen immers niet het slachtoffer worden van het feit dat de federale begroting niet is goedgekeurd, heet het. Daarom werd een schriftelijke procedure opgestart om zo de individuele dossiers te laten goedkeuren. 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.