Endocrinologie-Diabetologie: integratie eerste en tweede lijn in Aarschot

Op de vooravond van Wereld Diabetes Dag opende Medisch Centrum Aarschot officieel de nieuwe locatie voor het recent uitgebreide team Endocrinologie-Diabetologie. Ook het Huis voor Chronische Zorg van de eerstelijnszorgpartner LMN Hageland verhuisde naar het nieuw ingerichte gebouw.

De dienst Endocrinologie-Diabetologie werd recent uitgebreid met een nieuwe arts. De artsen namen samen met het diabetesteam en de dieetafdeling hun intrek in het nieuwe bijgebouw van Medisch Centrum Aarschot. Een voormalige woning nabij het medisch centrum werd volledig heringericht voor raadplegingen.

Endocrinoloog-diabetoloog dr. Laura Van den Mooter: “We hebben de raadplegingscapaciteit in Medisch Centrum Aarschot en in het hoofdziekenhuis in Tienen verdubbeld. Tegelijk kunnen we hierdoor ook projecten zoals de diabetesvoetkliniek verder uitbouwen, en patiënten met andere stofwisselingsziekten of hormonale aandoeningen opvolgen.”

Om de patiënten efficiënter te kunnen helpen, kreeg het endocrinologieteam een eigen raadplegingsblok in Medisch Centrum Aarschot. Tot dusver zaten zij verspreid over de campus. Dr. Van den Mooter: “De artsen, educatoren en diëtisten zitten nu dicht bij elkaar om de patiënt in één wachttijd te kunnen helpen. Educatie van de patiënt is de hoeksteen voor goede diabeteszorg: de patiënt is in grote mate zelf verantwoordelijk om zijn bloedsuikerspiegel te controleren, om complicaties te voorkomen, kortom voor het succes van de dagelijkse behandeling. Ons team telt intussen twee endocrinologen, zes educatoren en drie diëtist-educatoren."

"Ook het Huis voor Chronische Zorg, van het Lokaal Multidisciplinair Netwerk Hageland, is in de nieuwe blok gevestigd. Zij ondersteunen de eerstelijnszorg en zijn voor ons een sterke partner. Samenwerking met de huisarts is immers extra belangrijk bij opvolging van een chronische ziekte als diabetes.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.