Domus helpt kringbesturen aan een vlottere e-pen

Journalisten horen het wel vaker van artsen: “Schrijven? Niet zo mijn ding. Mag het even per telefoon?” Nochtans kan een heldere communicatie het verschil maken. In de kring, bijvoorbeeld. Of je nu kringvoorzitter, kringcoördinator, kringsecretaris of zorgtrajectpromotor bent, Domus Medica reikt een opleiding aan. In één voormiddag, op 24 september, halen we de kramp uit de vingers. Met de nodige aandacht voor het digitale.

De opleiding omvat twee workshops, waaruit kandidaat-deelnemers moeten kiezen: het is de ene of de andere.

De eerste workshop is toegespitst op communiceren via het web, de sociale media en nieuwsbrieven. Deelnemers leren niet alleen hoe ze teksten bestemd voor deze media helder en to the point kunnen opstellen. Daarnaast ontdekken ze welke kanalen het meest geschikt zijn voor communicatie vanuit en binnen de huisartsenkring, het LMN of de wachtpost. En hoe krijgt men via deze kanalen vat op de lezer? Inschrijven kan hier.

De tweede workshop legt zich toe op het opstellen van mails/brieven, (jaar)verslagen, uitnodigingen, flyers en andere wervende documenten vanuit de kring, het LMN of de wachtpost. Deelnemers krijgen tips om schriftelijk correct, helder en to the point met de leden van de huisartsenkring en de LMN’s te communiceren. Er wordt gewerkt aan de formulering en opbouw van teksten. Daarbij wordt uitgegaan van teksten die door de deelnemers zelf zijn opgesteld. Inschrijven kan hier.

Noteer alvast dat er op 24/9 ook een opleiding zal gegeven worden voor een veiligheidscoördinator per huisartsenkring. Meer daarover in een volgende nieuwsbrief.

Wanneer? Zaterdag, 24 september van 9.30u tot 13u

Waar? Odisee Hogeschool Sint-Niklaas

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.