AZ Sint-Lucas zet in op samenwerking met patiëntenverenigingen

Overtuigd van het belang van lotgenotencontact en het betrekken van de patiënt bij zijn zorg wil AZ Sint-Lucas intensiever gaan samenwerken met patiëntenverenigingen. Om dit engagement concreet te maken werd vorige week een intentieverklaring ondertekend met Trefpunt Zelfhulp en Plazzo (Platform Zelfzorg Oost-Vlaanderen).

AZ Sint-Lucas Gent wil een zelfhulpvriendelijk ziekenhuis zijn waar patiënten betrokken worden bij hun zorg. Naast de medische ondersteuning moet er ook oog zijn voor psychische, sociale, culturele en financiële aspecten van het leven met een bepaalde ziekte of aandoening.

Niko Gobbin, algemeen directeur: “We vinden een duurzame en structurele samenwerking met patiëntenverenigingen en zelfhulpgroepen van groot belang.  Zowel zorgverleners als onze patiënten hebben veel baat bij hun ervaringskennis.”

Carine Van Wanseele, Trefpunt Zelfhulp, vult aan: “Wij zullen patiëntenverenigingen informeren over samenwerkingsmogelijkheden en hen begeleiden bij de uitwerking ervan.”

Sterke vertegenwoordiging

Op de ondertekening van de intentieverklaring was ook een grote groep patiëntenverenigingen en zelfhulpgroepen aanwezig met vertegenwoordiging van Alzheimer liga, Neovida, Stoma Ilco, Diabetesliga, RA-liga, vzw Hodgkin en non-Hodgkin, Liga Myastenia Gravis, Vereniging voor gelaryngectomeerden, Ikaros, Stap voor Stap en ANBN. Zij gingen in gesprek met zorgverleners van de betrokken afdelingen en spraken over wederzijdse verwachtingen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.