Amonis anticipeert op pensioenhervorming

De beurs maakte een boerenjaar mee en ook voor Amonis vielen de jaarresultaten prima uit, maar nu komt het erop aan om een strategie vast te leggen die rekening houdt met de pensioenhervorming.

Pensioenminister en dokter Daniel Bacquelaine voorzag in 2014 de mogelijkheid om het statuut van 'deeltijds gepensioneerde' in te voeren en te werken met een pensioenpuntensysteem. “Dat is misschien pas op lange termijn realiseerbaar, maar het vergt nu al een herorganisatie van het pensioen. Bijgevolg moeten ook de beroepsorganisaties in hun rol evolueren. De oplossingen voor het aanvullend pensioen zullen moeten beantwoorden aan nieuwe noden”, aldus voorzitter van Amonis Herwig Van Dijck.

Individuele verantwoordelijkheid

“De individuele verantwoordelijkheid waarvan elke burger getuigt via zijn beroepsleven, zal samenhangen met het pensioenniveau waarop hij aanspraak maakt. Dat geldt ook voor het aanvullend pensioen. Het komt erop aan om de kansen te grijpen die de staat biedt om het legaal pensioen significant op te krikken”, vervolledigt vicepresident van Amonis, dr. Jean-Marie Limpens. Bedoeling van de hervormingscommissie is ook om fysieke personen die zelfstandig zijn, dezelfde mogelijkheden te bieden qua aftrekposten als vennootschappen.

Tom Mergaerts, CEO van Amonis, legt uit dat het pensioenfonds sterk staat omdat het heel veel jonge leden telt: “Hoe groter de tijdshorizon voor pensioenbeleggingen, hoe meer volatiliteit.” Eind 2014 telde Amonis 27.500 aangeslotenen, het incasso bedroeg vorig jaar 87,2 miljoen euro. “Door onze evenwichtspolitiek tussen zekerheid en risicobeleggingen kwamen we tot een netto financieel rendement van 11,99% in 2014.” De leden kregen in 2014 3,25% uitgekeerd.

  • Meer over de jaarresultaten van Amonis: zie vanaf 22 juni, 18.30u: despecialist.tv op onze vernieuwde website www.despecialist.eu, interview met voorzitter Herwig Van Dijck

V.C./P.S.

 

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.