Afscheid van cardioloog Robrecht Vermeulen

Op 28 september overleed cardioloog Robrecht Vermeulen, onder meer voormalig voorzitter van het Doktersgild Van Helmont, het Vlaams Artsenverbond (VAV), de Orde der Artsen en het Overlegcentrum Vlaamse Verenigingen.

Tot voor kort zette hij zich nog in als lid van de Raad van Bestuur van het VAV. Bij de voorbereiding van het VAV-symposium 2019 zette hij mee het thema "Gezondheidszorg voor de Vlamingen", in het bijzonder in Brussel en in de Vlaamse Rand, op de agenda, getuigt collega Lieve Van Ermen. Robrecht Vermeulen werd 80 en hij stond inderdaad bekend om zijn inzet voor de Vlaamse zaak.

"Hij wist pro-actief / profetisch dat het Rizivnummer -ingangsexamen - spel van de Franstalige overheid om de contingentering alsnog te omzeilen toch nog in hun voordeel zou kunnen uitdraaien. Na álle toegevingen die de Vlamingen hiervoor deden", aldus dokter Van Ermen nog, die hem omschreef als een discrete maar ontzag afdwingende man.

De plechtige uitvaartliturgie vindt morgen plaats in de abdijkerk van Vlierbeek te Kessel-Lo om 13.00 uur.

U kunt hem vanavond een laatste groet brengen in het funerarium Pues, Eikestraat 2, Herent. Rouwadres: g.v@inoa.net

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Leo Blancke

  06 oktober 2018

  Beste Geneviève,
  Dat het overlijden toch nog zo onverwacht is gekomen moet wel hard aangekomen zijn .
  Wij voelen mee in uw verdriet maar danken ons Heer dat wij op Hem mogen betrouwen dat Hij zijn belofte van een gelukkig hiernamaals ook voor hem zal waar maken
  Mietje en Leo Blancke

 • Godelieve VANERMEN

  05 oktober 2018

  Schitterende persoonlijkheid is heengegaan !
  Dr Van Ermen Lieve