7,4 miljoen euro subsidie voor Dokters van de Wereld en Solidarimmo

De Brusselse regering geeft op basis van het EFRO-programma 7,44 miljoen euro subsidies aan de vzw's Dokters van de Werld en Solidarimmo in het kader van de 'oprichting van nieuwe voorzieningen ter ondersteuning van de zorg voor kwetsbare bevolkingsgroepen in Brussel'. "Ik vind dat wij allemaal, en in het bijzonder de overheid, de plicht hebben oplossingen te bieden voor iedereen die, vaak op gevaar van eigen leven, een verschrikkelijke oorlog in zijn of haar land ontvlucht om een veilig onderkomen te vinden in België", motiveert minister-president Rudi Vervoort de beslissing woensdag.

Dokters van de Wereld kan rekenen op 1,28 miljoen voor een team ter versterking van de bestaande diensten waar mensen terecht kunnen die moeilijk toegang krijgen tot zorgverstrekking. Het team moet ook vorming en sensibiliseringscampagne opzetten voor de Brusselse actoren in de gezondheidszorg, een geestelijk gezondheidszorgaanbod ontwikkelen voor de doelgroep en concrete voorstellen formuleren om de toegang tot de zorgverlening te vergemakkelijken.

Solidarimmo, een vzw die werkt rond gedeeld gebruik van gebouwen om kwetsbare personen te huisvesten, krijgt 6,61 miljoen euro financiële steun voor twee vastgoedprojecten. In het hart van de nieuwe Anderlechtse wijk, die Citydev.Brussels ontwikkelt, komt er een geïntegreerd centrum voor sociale diensten en gezondheidszorg dat onderdak biedt aan de verschillende structuren, zoals algemene sociale dienst, lichamelijke gezondheidszorg, geestelijke gezondheidszorg, diensten voor seksuele en reproductieve gezondheid, verslaafdenhulp en preventie op het vlak van gezondheid van moeder en kind.

Molenbeek krijgt een centrum waar diensten van meerdere sectoren (sociale sector, lichamelijke en geestelijke gezondheidszorg) die erkend zijn door de overheid samengebracht worden op één locatie.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.