65 € beschikbaarheidshonorium voor de apotheker met wacht

Eind oktober werd in het Belgisch Staatsblad een KB gepubliceerd tot hervorming van de vergoeding van de wachtdienst van de apothekers. Hun wachtvergoedingen en beschikbaarheidshonoraria wijzigden.
Sinds begin november hoeft de patiënt die zich buiten de normale kantooruren, 's nachts, op zon- en feestdagen met een voorschrift aanbiedt, geen toeslag meer te betalen. Als zijn voorschrift ten minste één terugbetaalde specialiteit omvat, ontvangt de apotheker € 5,32 als wachtvergoeding. Als de patiënt daarentegen geen voorschrift heeft, zoals bij het ophalen van een OTC, kan de apotheker een supplement vragen. Het is aan hem om het bedrag vast te stellen, maar de APB stelt dat het "redelijk en duidelijk zichtbaar" moet zijn.
De beschikbaarheidshonoraria voor apotheken die deelnemen aan de wachtdienst tussen 22.00 uur 's avonds en 8.00 uur 's morgens, zijn eveneens van toepassing sinds het begin van de maand. Ze zijn vastgelegd op 65 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.