Veel meer besmettingen in Italië dan officiële cijfers aangeven (studie)

In Italië zijn mogelijk zes keer meer mensen besmet met het coronavirus dan de officiële cijfers aangeven, volgens een dinsdag gepubliceerde studie. Naar schatting 1,5 miljoen mensen hebben namelijk antilichamen tegen het virus.

De studie is het werk van de gezondheidsautoriteiten en het statistiekbureau Istat, en werd opgepikt door persagentschap Ansa. Daaruit blijkt dat 1,5 miljoen mensen, of 2,5 procent van de Italiaanse bevolking, antilichamen tegen het coronavirus aangemaakt kunnen hebben. Die schatting is gebaseerd op een representatief staal van 64.660 testresultaten, tussen 15 mei en 15 juli.

Volgens de data van de Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit werden in Italië tot nu toe 248.000 mensen besmet met het coronavirus, en zijn 35.000 mensen aan COVID-19 overleden.

De studie toont volgens Ansa ook aan dat er grote regionale verschillen zijn wat antilichamen betreft. In de noordelijke regio Lombardije, een van de epicentra van de eerste corona-uitbraak, heeft 7,5 procent van de mensen antilichamen. In zuidelijk Italië is dat minder dan 1 procent.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.