Ook UHasselt distantieert zich van Veiligheidsraad

De UHasselt roept de studenten op om de versoepelingen na de Veiligheidsraad van woensdag niet te volgen, maar de eerdere maatregelen te blijven toepassen. Ook de UAntwerpen heeft vandaag in een mail van de rector en corona-experten haar studenten opgeroepen om de nieuwe richtlijn van de Veiligheidsraad niet te volgen.

De UHasselt maakt zich ongerust omdat het coronavirus zich momenteel breed verspreidt onder jongvolwassenen. De nieuwe beslissingen van de Veiligheidsraad kunnen echter als een versoepeling opgevat worden.

"Als universiteit zijn we hier oprecht bezorgd om. We willen jullie - binnen de beperkingen die er nu zijn - een zo normaal mogelijk academiejaar blijven bieden én de mogelijkheden voor het studentenleven die er nu zijn, niet moeten terugschroeven", klinkt het in de mail. "Anders gezegd, we zouden niet willen dat het coronavirus zich onder jullie gaat verspreiden. Code rood komt dan snel dichterbij."

De universiteit vraagt daarom om de maatregelen zoals de studenten ze nu toepassen, te blijven volgen. Dat betekent geen bezoek op kot naast mensen uit de sociale (thuis)bubbel, altijd een afstand van minstens 1,5 meter bewaren en als dat niet kan een mondmasker dragen.

De oproep wordt naast rector Luc De Schepper en rector-elect Bernard Vanheusden mee ondertekend door de biostatistici Niel Hens en Geert Molenberghs, en door Piet Stinissen, decaan van de faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen.

> Lees ook: UA roept op om Veiligheidsraad niet te volgen

> Lees ook: Te grote versoepelingen (Bvas)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.