UAntwerpen roept studenten op om versoepelingen niet te volgen

In een mail van de rector en corona-experten roet de UAntwerpen vandaag haar studenten op om de nieuwe richtlijn van de Nationale Veiligheidsraad niet te volgen. De universiteit vindt het geen goed idee om vijf nauwe contacten per maand per persoon te hebben, ook omdat het coronavirus zich momenteel breed verspreidt onder jongvolwassenen.

Rector Herman Van Goethem legt in de mail uit waarom het geen goed idee is om op het aanbod van de Nationale Veiligheidsraad in te gaan. Hij roept de studenten op de nauwe contacten buiten de thuisomgeving zo beperkt mogelijk te houden. De oproep wordt mee ondertekend door de professoren Herman Goossens, Pierre Van Damme en Erika Vlieghe, en door prof. Guy Hubens, decaan van de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen.

In de leslokalen van de universiteit blijft de code oranje gelden, wat inhoudt dat de capaciteit van de aula's tot 20 procent beperkt wordt. "We bevelen echter ten zeerste aan om ook buiten de leslokalen onderling zoveel mogelijk 1,5 meter afstand te houden en mondmaskers te dragen wanneer je niet die afstand kan houden", klinkt het nog in de mail.

> Lees ook: "Te grote versoepelingen" (Bvas)

> Ook U Hasselt in verzet

> UGent revolteert eveneens

> Experts vragen duidelijk doel tegen corona

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.